Лукашенко розповів, як за Януковича Україна закривала йому небо для прольоту

Лукашенко розповів, як за Януковича Україна закривала йому небо для прольоту

Укрінформ
У президента Білорусі Олександра Лукашенка не було дружніх стосунків із президентом-втікачем Віктором Януковичем. Одного разу Лукашенка запросили на чорнобильські заходи в Україні, а потім "закрили небо" для його літака.

Про це він повідомив на зустрічі з українськими журналістами, відповідаючи на питання Укрінформу про перспективи взаємин "Україна-Росія-Захід".

"Ви вважаєте, ми дружили з Януковичем. Але от пригадайте, коли ми проводили чорнобильські заходи в Україні, ви закрили небо для прольоту мого літака. Ви спочатку запросили мене на заходи, а потім закрили. Замість того, щоб вибачитись, набрати, повідомити, просто закрили. Я не став до вас рватись, хоча не вважаю, що Україна чужа для мене. Я міг сісти у вертоліт і перелетіти б через кордон за годину в Чорнобиль, і хто насмілився б збити мій вертоліт. Але не став цього робити", - зазначив він.

Читайте також: Лукашенко: Щоб Україна труни від нас отримувала - тоді я не президент

"Бачите, були такі моменти... Чи треба пригадувати? Ми й це пережили".

Читайте також: Лукашенко про майбутню зустріч із Зеленським: Обіцяю бути чесним - це моя фішка

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко провів зустріч з представниками українських ЗМІ. На зустрічі з главою білоруської держави був і генеральний директор Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Олександр Харченко.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-