Трамп просив Зеленського залишити Луценка генпрокурором

Трамп просив Зеленського залишити Луценка генпрокурором

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським у липні пропонував останньому залишити Юрія Луценка на посаді керівника ГПУ.

Про це йдеться у тексті скарги співробітника розвідки США з приводу розмови Трампа з Зеленським.

"Президент похвалив генерального прокурора України Юрія Луценка та запропонував Зеленському, щоб той залишив його на посаді", - йдеться у скарзі.

Зокрема, що Трамп похвалив Луценка за те, що той підіймав тему розслідування стосовно родини Джо Байдена.

Як зазначено у скарзі, "чиновники Білого дому, які надали цю інформацію, були глибоко стурбовані тим, що було сказано у телефонній розмові".

"Вони сказали мені, що з юристами Білого дому вже йде дискусія про те, як ставитися до цієї розмови, оскільки, за словами чиновників, існує ймовірність, що вони стали свідками того, як президент зловживав своїм службовим становищем у особистих цілях", - йдеться у скарзі.

Читайте також: Білий дім намагався приховати стенограму розмови із Зеленським - текст скарги

Як повідомлялося, минулого тижня ЗМІ поінформували про скаргу викривача з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з "іноземним лідером" (якого потім встановили як Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму "пропозицію".

Білий дім у середу під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між Президентами України та США, яка підтвердила, що Трамп звертався із проханням розібратися у ситуації з розслідуванням щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Гантер.

Як повідомляв Укрінформ, Розвідувальний комітет Палати представників оприлюднив у четвер, 26 вересня, розсекречену скаргу викривача, яка вказує на спробу глави Білого дому Дональда Трампа задіяти іноземний уряд для втручання у президентські вибори 2020 року в США.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-