Лукашенко: Щоб Україна труни від нас отримувала - тоді я не президент

Лукашенко: Щоб Україна труни від нас отримувала - тоді я не президент

Укрінформ
Олександр Лукашенко наголошує на відсутності військової загрози для України зі сторони Білорусі.

Про це президент країни заявив на зустрічі з представниками українських ЗМІ, повідомляє БЕЛТА.

Журналісти поцікавилися, чи можлива ситуація, коли білоруські військові у рамках спільних дій з Росією прийдуть зі зброєю на територію України.

"Білоруські військові можуть з'явитися на Донбасі, тільки коли я прийму таке рішення. Я головнокомандувач Збройних сил Білорусі. У нас абсолютно мобільна, озброєна, пристосована до сучасного бою армія. І що найважливіше - дисциплінована. Там не може бути якихось шарахань. Вони можуть з'явитися там тільки тоді, коли їм буде наказано головнокомандувачем", - наголосив Лукашенко.

Він також уточнив: "Що стосується участі в бойових діях і щоб ви від нас труни отримували - я тоді не президент Білорусі. Не чекайте від нас капостей".

Також Лукашенко пояснив, що Білорусь "закривала" кордон з Україною від зброї, а не від людей. "Ніколи у ваших порядних людей не буде проблем з перетином білоруського кордону", - запевнив Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Білорусь готова взяти участь у відбудові Донбасу

Він пояснив, що кордон "закривається" від злочинців і поставок зброї з української території.

За його словами, були випадки, коли в Білорусі вчинялися злочини з використанням такої зброї.

Як повідомляє агентство, президент Білорусі Олександр Лукашенко проводить сьогодні зустріч з представниками українських ЗМІ. На зустріч з очільником білоруської держави приїхав і генеральний директор Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Олександр Харченко.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-