Представник Польщі очолив делегацію ЄП у Комітеті асоціації ЄС-Україна

Представник Польщі очолив делегацію ЄП у Комітеті асоціації ЄС-Україна

Укрінформ
Під час першої зустрічі делегації Європарламенту у парламентському комітеті асоціації ЄС-Україна головою делегації обрано польського депутата Вітольда Ващиковського, який представляє парламентську групу європейських консерваторів і реформістів.

Його кандидатура була єдиною до призначення на цю позицію, і прийнята без заперечень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час зустрічі з пресою після засідання делегації ЄП, Ващиковський висловив намір, з використанням парламентських механізмів, працювати над зміцненням відносин між Україною і Євросоюзом.

"Ми допоможемо Україні бути ближчою до Європейського Союзу, бути більш демократичною і повністю незалежною. Так – у цьому ви можете на нас розраховувати. Ми тут, щоб поділитися з вами своїм досвідом, адже Польща й інші країни Східної Європи вже мають досвід такої трансформації від однієї системи до іншої. Безумовно, ми будемо допомагати вам у пошуку мирного рішення конфлікту, який був започаткований Росією. Ми сподіваємося, що краще раніше, ніж пізніше Крим і Донбас повернуться в Україну”, - заявив він.

Читайте також: Інститут нацпам’яті вітає резолюцію ЄП, яка засуджує спотворення Росією історії

Ващиковський також висловив сподівання, що комітет асоціації ЄС-Україна запрацює відразу після того, як українська сторона визначить склад своєї групи в його складі.

Також першим віцепрезидентом делегації ЄП була обрана німецький депутат, член групи Європейських "зелених" в Європарламенті Віола фон Крамон-Таубадел, другим віцепрезидентом цієї парламентської структури обрано колишнього президента Румунії, члена групи Європейської народної партії Траяна Басеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-