Депутат просить Богдана надати переклад стенограми розмови Зеленського з Трампом

Депутат просить Богдана надати переклад стенограми розмови Зеленського з Трампом

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко звернувся до глави Офісу Президента Андрія Богдана з проханням надати стенограму розмови Президента України Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, виклавши фото відправленого листа.

«Прошу надати офіційний український переклад повного тексту стенограми телефонної розмови між Президентами України і США, яка відбулася 25 липня», - йдеться у документі.

Гончаренко наголосив, що здивований тим, що Офіс Президента не опублікував цю стенограму одночасно з Білим домом.

Читайте також: Зеленський не проти публікації розмови, але думав, що опублікують лише репліки Трампа

Як повідомлялося, минулого тижня у США виник політичний скандал, коли співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким виявився Володимир Зеленський), подав скаргу своєму керівництву. На його думку, окремі висловлювання Президента США можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою змусити відкрити розслідування проти сім'ї Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

Читайте також: Скаргу щодо розмови Трампа із Зеленським можуть опублікувати у четвер

25 вересня стенограма розмови Трампа і Зеленського була оприлюднена на сайті Білого дому. Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-