У “Слузі народу” запевняють, що подали Президенту список кандидатів до ЦВК

У “Слузі народу” запевняють, що подали Президенту список кандидатів до ЦВК

Укрінформ
Парламентська фракція “Слуга народу” вчасно подала Президенту список кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народний депутат від фракції “Слуга народу” Олександр Качура.

“Ми подали все відразу за підписом голови фракції Давида Арахамії. Можливо, просто там якісь з логістикою питання. Ми все подали, однозначно”, - сказав Качура.

Депутат уточнив, що кандидатури були подані у термін, передбачений законом.

“Ми подали близько 18, наскільки я пам’ятаю, кандидатів. Це було більше, ніж наша квота. Тобто Президент міг ще вибрати з-поміж тих кандидатів у розмірах нашої квоти, яка передбачена, найкращих кандидатів, яких він вважає за необхідне”, - зазначив Качура.

Як повідомлялося, Громадянська мережа “ОПОРА” з посиланням на відповідь на інформаційний запит від Офісу Президента, повідомила, що за 10 днів лише чотири фракції подали Президенту кандидатури на посади членів ЦВК. При цьому у відповіді ОП значилися пропозиції від фракцій “Опозиційна платформа — За життя”, “Європейська солідарність”, “Голос” та “Батьківщина”. Але не було вказано, що ОП отримав пропозиції від фракції “Слуга народу”.

13 вересня Верховна Рада ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат. Подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту 9 вересня.

Читайте також: Постанову про розпуск ЦВК опублікував "Голос України"

Уже колишній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-