Україна і Британія визначили пріоритети в оборонній співпраці

Україна і Британія визначили пріоритети в оборонній співпраці

Фото
Укрінформ
У Києві сьогодні міністр оборони України Андрій Загороднюк обговорив з делегацією Великої Британії на чолі з держсекретарем з питань оборони цієї країни Беном Воллесом перспективні напрями співробітництва між оборонними відомствами обох країн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Зазначається, що Загороднюк наголосив на незмінності курсу вітчизняного оборонного відомства щодо євроатлантичної інтеграції, ознайомив колег з поточним станом, а також пріоритетами подальшого реформування ЗСУ. У цьому контексті міністр виокремив низку перспективних напрямів співробітництва між оборонними відомствами обох країн.

"Зокрема, як пріоритетні для подальшої співпраці сторони визначили реформування системи освіти та підготовки особового складу, реформування Міністерства оборони та Збройних Сил України, а також співпрацю у військово-технічній сфері та впровадженні новітніх технологій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загороднюк каже, що Міноборони не планує скорочувати склад Збройних сил

Під час зустрічі також йшлося про поточну безпекову ситуацію у регіоні, гібридні виклики та загрози, які стоять перед Україною та Великою Британією. Значну увагу було приділено узагальненню та обміну досвідом.

Загороднюк подякував британським колегам за чітку позицію щодо підтримки України з початку російської агресії, а також значний внесок Великої Британії у реформування, підготовку особового складу та посилення спроможностей Збройних Сил України.

Британська сторона підтвердила незмінність своєї позиції щодо підтримки територіальної цілісності та незалежності України, а також готовність до подальшого нарощування співробітництва між оборонними відомствами обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-