Представники

Представники "Євросолідарності" відмовилися входити у групу дружби Україна–США

Укрінформ
Представники фракції партії "Європейська солідарність" вирішили відмовитися від формального членства у Міжпарламентській групі дружби Україна – США на знак протесту проти дій партії "Слуга народу".

Про це повідомила у Facebook голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Щойно відбулося засідання Міжпарламентської групи дружби Україна – США, на якому правляча партія вкотре продемонструвала, що демократія в нашій державі під серйозною загрозою... Представники нашої партії змушені в якості протесту проти узурпації вийти з формального членства цієї групи дружби", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що до керівництва групи не були допущені представники інших політичних сил, окрім монобільшості з "невеличким вкрапленням від партії-сателіта – "Батьківщини", до того ж, саме створення групи дружби не ставилося на голосування.

Климпуш-Цинцадзе поінформувала, що члени фракції від імені партії "Європейська солідарність" звернуться до американських партійних структур з метою привернути їхню увагу до нехтування "Слугою народу" демократичними принципами представництва.

"Переконані, що неформальні канали комунікації між нами і американськими партнерами будуть збережені", - зазначила голова Комітету.

Читайте також: У "Євросолідарності" розкритикували нові закони про держслужбу і прокуратуру

Як повідомила пресслужба парламенту, сьогодні відбулося організаційне засідання депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі США. Взяти участь у роботі цієї депутатської групи попередньо зголосилися 158 народних депутатів.

Головою групи було обрано голову депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Давида Арахамію.

Заступниками голови обрані: член фракції політичної партії "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький і член депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Валентин Наливайченко.

Секретарем групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі США обрано члена депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Святослава Юраша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-