США готові поділитися з Україною досвідом антикорупційних розслідувань

США готові поділитися з Україною досвідом антикорупційних розслідувань

Укрінформ
Американська сторона планує впродовж найближчих місяців реалізувати проєкт, спрямований на обмін досвідом та посилення взаємодії ФБР і українського НАБУ в питаннях боротьби з корупцією.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу конгресмен від штату Пенсильванія, колишній офіцер ФБР Браян Фітцпатрік.

"Ми хочемо запропонувати консультативну допомогу та поради новим слідчим і прокурорам в Україні, поділитися з ними кращим досвідом щодо того, які підходи до (антикорупційних – ред.) розслідувань існують тут, у США, надати їм кілька ідей, як працювати над конкретними справами про корупцію", - пояснив американський законодавець.

У цьому зв'язку він позитивно оцінив факт створення в Україні Національного антикорупційного бюро, однак наголосив, що воно та інші органи, які борються з корупцією, мають працювати ефективно.

Читайте також: У Брюсселі про корупцію в Україні запитують більше, ніж про вплив олігархів — Кулеба

"Чого ми сподіваємося досягти – зібрати прокурорів та слідчих з усієї України, щоби поділитися з ними тим, що ми вчили як агенти ФБР", - підкреслив американський законодавець.

Він уточнив, що йдеться, в тому числі, про досвід антикорупційних справ, проведення прослуховування, розробку власних програм розслідування та інші питання. "Протистояння корупції – це дуже важлива річ, оскільки всі знають, що це є серйозною проблемою для України. Це має економічні наслідки для країни. Це також має наслідки для національної безпеки", - підкреслив Фітцпатрік.

За його словами, американська делегація планує приїхати для цього в Україну впродовж ближчих місяців.

"Особисто я хотів би поспілкуватися з нашими друзями з НАБУ, а також зустрітися з членами уряду, щоби сказати їм, що вони мають готового, наповненого бажанням партнера тут, у Сполучених Штатах", - зазначив колишній офіцер ФБР.

Він також зазначив, що планує провести зустріч з членами Верховної Ради України, щоби обговорити багато питань, що стосуються політичних рішень, а також питання взаємодії на рівні парламентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-