Арахамія прогнозує, що нову ЦВК сформують за два тижні

Арахамія прогнозує, що нову ЦВК сформують за два тижні

Укрінформ
Верховна Рада може сформувати новий склад Центральної виборчої комісії за два тижні.
Таке припущення зробив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, спілкуючись із журналістами в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Думаю, сьогодні точно не буде розглядатися питання щодо ЦВК. Розглядати персональний склад ЦВК - на це треба мінімум пів дня, а я думаю, що весь день. Не хочеться втрачати весь день на ЦВК", - сказав Арахамія.

Водночас на запитання, чи можливий розгляд цього питання за два тижні, він відповів: "Я думаю, що десь так".

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради ІХ скликання, парламент відновить роботу у пленарному режимі з 8 жовтня. Протягом двох тижнів, що передуватимуть цій даті, депутати планують працювати з виборцями, а також у комітетах.

Також, коментуючи інформацію про те, чи є серед пропозицій "Слуги народу" чинні народні депутати, політик зауважив, що не хоче втрачати "жодної душі" з фракції.

"Тому я категорично проти втрати будь-якого нардепа. Так, нові додадуться (у разі призначення чинних депутатів від "Слуги народу" членами ЦВК - ред.), але ми ж не знаємо їх так гарно, як цих уже. Я не хочу нікого втрачати і особисто буду дуже проти", - додав голова фракції.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат.

Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до парламенту подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК.

Читайте також: Кандидатури до нової ЦВК подали Президенту вже всі фракції

11 вересня Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання Президента.

Уже колишній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-