“Голос” пропонує звільнити Трубу із ДБР

“Голос” пропонує звільнити Трубу із ДБР

Укрінформ
Народні депутати від фракції “Голос” зареєстрували законопроєкт щодо внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань", яким передбачається звільнення Романа Труби з посади керівника і повне перезавантаження відомства.

Про це повідомляється на сайті політичної сили.

“Депутати фракції «Голосу» у Верховній Раді зареєстрували альтернативний президентському законопроєкт про Державне бюро розслідувань. Він передбачає звільнення Романа Труби з посади керівника і повне перезавантаження відомства”, - ідеться в повідомленні.

У партії розповіли, що законопроєкт передбачає повне звільнення і призначення на конкурсній основі не лише заступників, але й керівника ДБР. При цьому конкурсні комісії мають складатися з 6 представників: трьох за поданням Офісу Президента і ще трьох — від Громадської ради міжнародних експертів.

Читайте також: ДБР розслідує майже 25 тисяч справ — Труба

Водночас зазначається, що законопроєкт “Голосу” є альтернативним президентському, яким пропонується залишити Трубу на посаді й “надати йому всю повноту влади у ДБР”, скасувати призначення співробітників ДБР на конкурсних засадах і дозволити призначати їх за переведенням з інших органів влади.

Читайте також: Труба не знає, звідки Портнов бере інформацію про діяльність ДБР

Законопроєкт “Про внесення змін до закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо покращення діяльності Державного бюро розслідувань авторства народних депутатів від фракції “Голос” зареєстровано під №2116-1 від 17 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-