Пристайко пояснив, чому Аваков залишився в уряді

Пристайко пояснив, чому Аваков залишився в уряді

Укрінформ
Рішення залишити Авакова в Кабміні було для Зеленського непростим, переконаний міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Про це глава МЗС розповів в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, яке публікує Посольство України у ФРН.

На запитання - чому Зеленський залишив на посаді міністра внутрішніх справ Авакова, щодо якого є серйозна підозра "у зв’язках з олігархами і праворадикальними об’єднаннями"? - Пристайко відповів, що Президент України хоче "не просто замінити керівну ланку заради заміни".

"Він також цінує перевірену компетентність, яку Аваков проявив під час успішного проведення дуже складної реформи поліції", - повідомив глава МЗС.

Читайте також: Аваков назвав палія будинку Гонтаревої "ворогом, що шкодить державі"

Пристайко додав, що для Зеленського це рішення не було простим - "але він вибудував чітку стратегію щодо свого ставлення до членів уряду".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що рішення залишити на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова було одним із найскладніших у процесі формування нового уряду.

"Чому прийнято рішення його залишити зараз? З одного міркування, найголовнішого: в країні війна і в умовах війни людину, яка відповідає за найбільший безпековий блок в уряді, враховуючи, що уряд досить молодий, багато дуже людей, які не мають додаткового досвіду, враховуючи, що пан Аваков брав участь у забезпеченні проведення чесних виборів... Тому, за сукупністю цих плюсів і мінусів, команда прийняла рішення залишити пана Авакова в складі уряду", - пояснив Гончарук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-