«ЄС» закликає припинити кампанію терору проти Гонтаревої

«ЄС» закликає припинити кампанію терору проти Гонтаревої

Укрінформ
Партія «Європейська Солідарність» вимагає припинити кампанію терору, яка здійснюється щодо колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це йдеться у заяві партії, розміщеній у Facebook.

"Підпал приватного будинку Гонтаревої – це не випадковість, а результат регулярних публічних погроз. Не виключаємо, що у владі є представники, які мають мотиви помсти Гонтаревій. Звертаємо також увагу, що підпал автомобіля дітей політика лишився без жодної реакції влади", - йдеться у заяві.

У "ЄС" вважають, що бездіяльність правоохоронних органів щодо цих публічних погроз та дій є "загрозою не просто для української опозиції, це є загрозою для демократії" .

У політсилі затерігають, що затягування розслідування кампанії терору щодо Гонтарєвоі матиме руйнівні наслідки для репутації України та її інвестиційної привабливості.

"Наголошуємо, що саме зараз в Україні працює місія МВФ, яка вочевидь, вважатиме кампанію терору проти опозиції як явну ознаку погіршення інвестиційного клімату, що погіршуватиме умови співпраці з Україною", - підкреслюється у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що вночі спалили її будинок на Київщині. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Наприкінці серпня ексглаву НБУ в столиці Великої Британії Лондонізбив автомобіль. Через тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Читайте також: Гонтарева назвала "нісенітницею" заяви, що вона сама організувала підпал будинку

Колишня очільниця Нацбанку вважає ДТП й інцидент з автомобілем її невістки «ланками одного ланцюга» й пов’язує їх зі своєю діяльністю на посаді голови регулятора.

12 вересня Державне бюро розслідувань провело обшуки в київській квартирі Гонтаревої в межах провадження щодо можливого зловживання службовим становищем посадових осіб правління Національного банку в 2016 році.

Валерія Гонтарева була головою НБУ з червня 2014 до березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-