Деякі пропозиції щодо реформи ВР з минулого скликання варті уваги - Разумков

Деякі пропозиції щодо реформи ВР з минулого скликання варті уваги - Разумков

Укрінформ
Дмитро Разумков вважає, що в попередньому скликанні Ради було напрацьовано чимало слушних пропозицій стосовно реформи парламенту, і частину з них варто імплементувати. 

Про це Голова ВР заявив у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я знаю, що раніше була напрацьована досить велика кількість, на мій погляд, слушних пропозицій… Я думаю, що буде коректно повернутися до них. Частину з них точно можна буде імплементувати, адже всі прекрасно сьогодні розуміють, що регламент Верховної Ради не відповідає тим викликам, які стоять перед українським парламентом. Особливо - в сучасних умовах", - зазначив спікер Ради.

Читайте також: Разумков: Сподіваюся, цього тижня побачимо список кандидатів до нової ЦВК

Разумков також висловив сподівання, що міжнародні партнери продовжать співпрацю з Україною, завдяки чому наша держава зможе повернутися до дискусії щодо реформи парламенту. 

Як повідомлялося, 11 вересня Дмитро Разумков запевнив голову місії Європарламенту з реформування Верховної Ради Пета Кокса в тому, що цей процес реформування відбуватиметься швидкими темпами.

У лютому 2019 року тодішній спікер Андрій Парубій підписав розпорядження про створення Офісу парламентської реформи.

У квітні ВР ухвалила за основу законопроєкти №7550 та №6256, що стосуються реформування парламенту в контексті діяльності комітетів.

Читайте також: Війна і корупція - Разумков назвав ключові виклики

Зокрема перший документ передбачає, що у ВР 9-го скликання розподіл посад голів, їхніх заступників, секретарів та членів комітетів має здійснюватися пропорційно на основі пропозицій депутатських фракцій залежно від їх кількісного складу за методом бельгійського математика Віктора д’Ондта.

Друга законодавча ініціатива покликана оптимізувати роботу парламентських комітетів (яких має бути не більше 20), а також чітко співвіднести предмети їх відання зі сферами діяльності профільних міністерств, аби налагодити ефективну співпрацю.

Однак під час рейтингового голосування ці документи не знайшли підтримки у залі. 16 травня Рада відправила законопроєкти щодо реформи парламенту на підготовку до повторного другого читання у Комітет з питань Регламенту та організації роботи ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-