Укроборонпром не має керувати дитячими садками, школами та басейнами - Абромавичус

Укроборонпром не має керувати дитячими садками, школами та басейнами - Абромавичус

Укрінформ
Держконцерн "Укроборонпром" повинен стати холдинговою компанією, куди мають бути передані акції підприємств. Холдинг стане сильним корпоративним центром з якісним персоналом у фінансах, закупівлі та юридичному обслуговуванні.

Про це в інтерв'ю The Page повідомив генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус, розповідаючи про першочергові кроки на посаді. 

"Три наші першочергові завдання – це централізація, інвентаризація, корпоратизація. У підсумку Укроборонпром має стати не концерном, а холдинговою компанією, куди мають бути передані акції підприємств. Холдинг стане сильним корпоративним центром з якісним персоналом у фінансах, закупівлі, юридичному обслуговуванні. Ми маємо намір стати активним суб'єктом у переговорах з Міноборони за державним оборонним замовленням. Маємо стати двигуном реструктуризації і модернізації окремо взятих підприємств, почати залучати іноземних і місцевих інвесторів у спільні підприємства", - заявив Абромавичус.

За його словами, непрофільні активи Укроборонпром має намір передати на баланс окремих міст. "Ми не маємо керувати дитячими садками, школами, басейнами та іншими об'єктами. Зараз на балансі компанії "Укроборонпром" знаходиться 20 тисяч будівель і споруд", - повідомив гендиректор.

Крім того, за його словами Абромавичуса, є тисячі бойових одиниць техніки від Міноборони ще з часів Радянського Союзу, за зберігання яких концерн не отримує гроші. Корпоратизація усіх підприємств "Укроборонпрому" дозволить залучати для їх розвитку фінансові ресурси, а міжнародних партнерів — у спільні підприємства.

Читайте також: Міноборони в акціонерах Укроборонпрому спричинить конфлікт інтересів — Абромавичус

Відповідаючи на питання щодо нинішньої ситуації в Укроборонпромі, Абромавичус зазначив, що Укроборонпром перебуває у важкому стані.

"У нас на 41 підприємстві 434 млн грн заборгованості лише заробітної плати. З податками це — 1,1 млрд грн боргів. Величезна кредиторська заборгованість перед банками. 3,7 млрд грн ми, наприклад, винні державному Укрексімбанку", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський своїм указом №641/2019 від 30 серпня 2019 р. призначив Айвараса Абромавичуса генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-