Нинішня влада несе відповідальність за незалежність нової ЦВК — Посольство США

Нинішня влада несе відповідальність за незалежність нової ЦВК — Посольство США

Укрінформ
Нинішня влада несе відповідальність за те, щоб нова Центральна виборча комісія була незалежною та неупередженою, як і попередня, яка добре організувала та успішно провела історичні вибори 2019 року.

Про це заявило у Twitter Посольство США.

"Ми вітаємо ЦВК, яка припиняє свої повноваження, та її голову з неупередженим та успішним проведенням історичних достовірних, добре організованих президентських і парламентських виборів 2019 року. Нова влада, діючи в межах закону, змінюючи її склад, тепер несе відповідальність за те, щоб ця важлива інституція зберігала свою незалежність та неупередженість в очах українського народу", - йдеться в заяві.

У диппредставництві висловили сподівання, що досвідчені професійні співробітники ЦВК продовжать роботу задля підтримки успіху України як демократії.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Постанова набирає чинності з дня її ухвалення.

Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Читайте також: У наступній ЦВК не всі обличчя будуть "новими" - депутат

11 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання Президента.

Своє подання Президент, зокрема, мотивував тим, що під час здійснення реєстрації ЦВК нібито діяла упереджено і всупереч принципам, визначеним виборчим законодавством. У поданні також зазначається, що 28 рішень ЦВК були скасовані судами.

Нинішній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-