Кваснєвський застерігає українську владу від політичного переслідування попередників

Кваснєвський застерігає українську владу від політичного переслідування попередників

Укрінформ
Усі рішення щодо ув'язнення топ-чиновиків повинні ухвалюватися незалежним прокурором, судом, без впливу політичного чинника. Якщо ж арешти носитимуть політичних характер, то це дасть сигнал світу про наявність реваншизму в українській політиці.

Про це заявив експрезидент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв'ю BBC News Україна, відповідаючи на запитання чи стане арешт експрезидента України Петра Порошенка помилкою для нової влади.

"Так, тому що, по-перше, всі ці рішення, кого ув'язнити, повинні ухвалюватися незалежним прокурором, судом, без впливу політичного чинника. Якщо буде чиста політика, то це поганий приклад на майбутнє, крім того, це дасть сигнал світу, що українці не можуть позбутися своєї історичної хвороби — реваншизму. Ми прийшли до влади — тепер будемо давити тих, хто був до нас. На мою думку, це також не буде сприяти іміджу України", - вважає Кваснєвський.

Читайте також: Кваснєвський - Зеленському: Якщо контролюєш все, то не контролюєш нічого

Він наголосив, що погоджується з рівністю всіх, у тому числі й президентів, перед законом, "однак це повинно відбуватися за нормальної незалежної прозорої процедури".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-