ГПУ закрила справу проти Кузьміна, бо бракує доказів

ГПУ закрила справу проти Кузьміна, бо бракує доказів

Укрінформ
ГПУ закрила провадження проти колишнього заступника генпрокурора часів президентства Віктора Януковича, народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Рената Кузьміна у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідь ГПУ на запит видання.

"У зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і тим, що можливості їх отримати вичерпані", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 6 вересня МВС України повідомило Радіо Свобода, що Кузьміна зняли з розшуку після того, як ГПУ закрила провадження проти нього.

ЦВК зареєструвала Кузьміна народним депутатом 12 серпня за підсумком дострокових парламентських виборів 21 липня. Він брав участь у виборах попри те, що в Генпрокуратурі заявляли, що він міг переховуватися від слідства в Росії й анексованому нею Криму. 29 серпня на першому засіданні Верховної Ради Кузьмін склав присягу народного депутата.

Читайте також: Верховний суд дозволив Кузьміну балотуватися в Раду

Як відомо, Кузьмін обіймав посаду першого заступника генерального прокурора України у 2010-2014 роках та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України протягом 2013-2014 років.

У жовтні 2017 року ГПУ повідомила Кузьміну про підозру у захопленні землі комплексу відпочинку "Пуща-Водиця". Окрім того, за інформацією ГПУ, він протиправно придбав у власність нерухоме майно невідомого походження, яке у 2010 році мало ринкову вартість майже 8,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-