Парламентарії не повинні перетворюватись на

Парламентарії не повинні перетворюватись на "машини для голосування" - Кваснєвський

Укрінформ
Парламентаризм передбачає обговорення поправок і різних пропозицій до законів. Без цього парламент — це будівля, куди приходять 450 людей і займаються фізкультурою.

Про це сказав експрезидент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв'ю BBC News Україна, відповідаючи на запитання, чи можна очікувати якості від занадто високого темпу ухвалення законів у ВР.

"Я вважаю, що парламентаризм пов'язаний з тим, що повинні відбуватися обговорення, дебати, різні позиції і поправки до законів. Без цього парламент — це будівля, куди приходять 450 людей і займаються фізкультурою. Бо піднімання рук — це фізкультура, це — не парламент", - вважає Кваснєвський.

Читайте також: Кваснєвський — Зеленському: Якщо контролюєш все, то не контролюєш нічого

Він не виключає, що окремі закони, які були підготовлені раніше, можуть голосуватись досить оперативно. Водночас, надто швидке голосування перетворює парламентарів "на машини для голосування".

"І це помилка, тому, що, по-перше, це буде знижувати престиж парламенту, бо люди будуть знати, що там ніхто нічого не розуміє, не читає, тільки піднімає руки і все.

По-друге, якщо подати такий поганий приклад, то після цієї команди може прийти інша команда, яка також буде так швидко і в один день піднімати руки за закони, які зовсім будуть антидемократичними і страшними для народу", - наголосив експрезидент Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-