Кваснєвський - Зеленському: Якщо контролюєш все, то не контролюєш нічого

Кваснєвський - Зеленському: Якщо контролюєш все, то не контролюєш нічого

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не виглядає людиною, яка хоче бути авторитарним лідером. З іншого боку, якщо Президент думає, що може контролювати все, то помиляється, це неможливо.

Про це заявив експрезидент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв'ю BBC News Україна, відповідаючи на питання, чи достатньо в Україні укріпилась демократія, щоб витримати владу однієї людини.

"Для мене він не виглядає людиною, яка хоче бути авторитарним лідером. Для нього дуже важлива комунікація з людьми... З іншого боку, в такій великій країні як Україна, якщо Президент думає, що може контролювати все, то помиляється, буде робити багато помилок. Адже це абсолютно неможливо”, - заявив Кваснєвський.

Читайте також: У Зеленського є пів року, щоб реалізувати очікування суспільства — Кваснєвський

Він додав, що порадив би українському колезі допомогти усім демократичним інститутам в Україні бути самостійними та професійними.

“Я був президентом і скажу: якщо ти контролюєш все, то ти не контролюєш нічого. Тому що в тебе немає часу усім займатись. Треба розподіляти повноваження”, - зазначив Кваснєвський.

Хороший президент, на його думку, має займатись стратегією та знайти освічених, професійних, енергійних молодих людей, які допомогли б її реалізувати.

На думку Кваснєвського, наразі настав час, “щоб в Україні молодь прийшла до серйозної влади”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-