Україна знаходиться на передовій боротьби проти диктатури та імперіалізму –  Харарі

Україна знаходиться на передовій боротьби проти диктатури та імперіалізму – Харарі

Укрінформ
Україна знаходиться на передовій боротьби за свободу від диктатури і зовнішнього імперіалізму, від її успіху залежать майбутнє ліберальної демократії у світі.

Таку думку висловив професор Єврейського університету у Єрусалимі Ювал Харарі, виступаючи на 16-тій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі», повідомили Укрінформу в пресслужбі форуму.

«Насправді, очі всього світу зараз обернені на Україну. Справа в тому, що ідея ліберальної демократії, яка 10-20 років тому здавалася непереможною і вважалася майбутнім, за останні 4 роки пішла на спад. Люди втрачають віру, і це є загрозою майбутньому. Україна є світлим променем, де люди ще мають віру в свободу, у відкритість, у ці цінності – тому люди стежать за тим, вдасться Україні чи ні», - сказав він.

Харарі додав, що в разі успіху України, це надихне людей в багатьох інших країнах, зокрема Росії.

«Якщо Україні вдасться, то це дуже сильно змінить ситуацію в Росії. Тому що в російському суспільстві виникне запитання: «Якщо вони можуть це зробити, то чому ми – ні?». І, насправді, це робить ситуацію в Україні ще більш складною, адже в України є дуже потужний сусідній режим, який зацікавлений, щоб їй це не вдалося», - додав він.

Читайте також: Парламент просять “не наламати дров” при реформуванні судових органів

На думку Харарі українцям необхідно добре знати власну історію, але, попри велику кількість трагічних сторінок в ній, пам’ятати – минуле не диктує майбутнього. «Минуле не є визначальним для майбутнього. Ми не повинні бути рабами історії – потрібно писати нову сторінку», – підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, XVI Щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі" проходить з 12 по 14 вересня 2019 року в Києві. Понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 26 країн беруть участь у конференції, організованій Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Фото: Фото: YES © 2019. Фотографи: Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-