Центр протидії корупції: проти Холодницького закрили ще одну справу

Центр протидії корупції: проти Холодницького закрили ще одну справу

Укрінформ
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів закрила дисциплінарне провадження щодо керівника САП Назара Холодницького за скаргою Центру протидії корупції.

Про це повідомляється на сайті громадської організації.

"Холодницького знову пронесло. Кваліфкомісія прокурорів закрила провадження за скаргою ЦПК, в якій ми просили покарати керівника САП за порушення в декларації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що КДКП закрила дисциплінарне провадження щодо керівника САП через закінчення термінів притягнення до відповідальності.

Як повідомлялося, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 10 червня 2019 року відкрила дисциплінарне провадження щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за заявою ГО "Центр протидії корупції".

Зокрема, у травні поточного року ЦПК подав скаргу до КДКП за фактом порушення Холодницьким низки вимог закону "Про запобігання корупції" під час подання електронних декларацій за 2016-2017 роки.

За цими даними, Холодницький вніс у декларацію менший на 25 тисяч гривень дохід від продажу майна, ніж отримав насправді, зазначив недостовірну інформацію щодо коштів на банківському рахунку і не вказав, що позичав кошти третім особам.

Читайте також: Комісія прокурорів відкрила провадження щодо Холодницького

Загалом сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить 135 тисяч грн.

Порушення виявило Національне агентство з питань запобігання корупції, проте - вже після того, як спливли строки притягення Холодницького до відповідальності, заявили у ЦПК.

Нагадаємо також, що у січні Головне слідче управління СБУ закрило кримінальне провадження проти керівника САП Назара Холодницького за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-