Розгляд відсторонення Геращенко не на часі - Арахамія

Розгляд відсторонення Геращенко не на часі - Арахамія

Укрінформ
Верховна Рада розгляне рекомендацію Регламентного комітету щодо відсторонення співголови фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко від участі у п'яти пленарних засіданнях парламенту, коли матиме час.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на питання, коли Рада розглядатиме рішення Регламентного комітету про відсторонення Ірини Геращенко від участі у п'яти пленарних засіданнях, Арахамія відповів: "Коли в нас буде час на це. Я думаю, що зараз просто не на часі. Дуже багато питань, які є набагато важливіші для країни, ніж питання однієї людини".

На уточнення чи можливо, що взагалі це питання не розглядатиметься, він відповів: "Можливо, ні. У черзі десь полежить, там велика черга законопроєктів, які треба розглядати".

Давид Арахамія додав, що очікував від Ірини Геращенко вибачення за свої висловлювання, але вони не надійшли.

Читайте також: Регламентний комітет пропонує “дискваліфікувати” Геращенко на п'ять засідань Ради

Арахамія розповів, що після конфлікту підійшов до Геращенко і запевнив, що не має до неї особистих претензій, і виконував свою роботу як голова фракції.

Як повідомляв Укрінформ, на вечірньому засіданні Верховної Ради 10 вересня під час виступу Ірини Геращенко сталася суперечка між народними депутатами від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність". Так, під час розгляду законопроєкту №1043 про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів Геращенко вийшла до трибуни парламенту і заявила: "П'ять років тому "зеленые человечки" захопили Крим. Зараз "зеленые человечки" захоплюють український парламент, і насправді, повністю його перекреслюють". Після цих слів Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вимкнув мікрофон і наголосив, що її порівняння неприпустимі.

Водночас до президії підійшли всі члени фракції "Європейська солідарність" і стали біля трибуни. Геращенко продовжила виступ словами, що "Рада перетворюється на парламент АР Крим". Виступ Геращенко народні депутати із фракції "Слуга народу" перебивали вигуками. Геращенко попросила голову Верховної Ради "заспокоїти свій югенд і не давати право перекрикувати опозицію".

Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту на засіданні 12 вересня запропонував ВР позбавити Геращенко можливості брати участь у п'яти пленарних засіданнях за образу депутатів фракції "Слуга народу".

Відповідно до частини 5 статті 51, у таких випадках за висновком профільного комітету Рада без обговорення може прийняти таке рішення, і воно доводиться до відома виборців через газету "Голос України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-