Зеленський заявляє, що дуже обережно ставиться до питання миротворців

Зеленський заявляє, що дуже обережно ставиться до питання миротворців

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що миротворча місія потрібна на кордоні України і Росії.

Про це він заявив під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Я дуже обмежено ставлюся до цієї теми, саме теми миротворців на Донбасі. Я знаю, у попередній владі обговорювалися ці питання і структури, як запровадити миротворчу місію. Чому я обережний? Я не хочу, щоб у нас з Донбасом був абхазький сценарій чи було Придністров'я, коли миротворці стануть на контактні лінії, лінії розмежувань і потім вже нікуди не підуть, тому що їх не можуть пустити. Тому я дуже обережно до цього ставлюся, і до цього моменту я не піднімаю тему миротворців, і тут є Леонід Кучма, і вони паралельно у Мінському процесі не піднімають цю тему”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Пристайко розповів, про що говорили на зустрічі у "Нормандському форматі"

За його словами, миротворча місія може допомогти на українсько-російському кордоні.

“Я з задоволенням, якщо миротворці будуть на кордоні України і Росії, будь ласка, туди ми їх запрошуємо і хотіли б там саме допомоги, там миротворчу місію ми бачимо”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Мистецькому арсеналі в Києві 12 вересня розпочала роботу 16-а Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-