У ситуації з Геращенко Порошенко вбачає тенденцію до згортання демократії

У ситуації з Геращенко Порошенко вбачає тенденцію до згортання демократії

Відео
Укрінформ
Спроба позбавити Ірину Геращенко права участі у засіданнях Верховної Ради демонструє тривожну тенденцію до згортання демократії в Україні.

Про це п’ятий Президент України Петро Порошенко написав у Facebook.

"Ми бачимо, що депутатів намагаються позбавити можливостей для законотворчої роботи. Про те, що зараз відбувається з українським парламентаризмом, говорили з президентом Світового конгресу українців Павлом Гродом та делегацією СКУ”, - повідомив Порошенко. Він додав, що вважає спробу позбавити співголову фракції "ЄС" Ірину Геращенко права участі у засіданнях ВР демонстрацією “доволі тривожної тенденції до згортання демократії в Україні”.

Також на зустрічі з Гродом обговорювалося питання звільнення всіх українських заручників Кремля, що, на думку Порошенка, залишається викликом для України. Це не можна розглядати як підставу для пом’якшення міжнародних санкцій проти Росії, оскільки вони були введені за підрив територіальної цілісності України та невиконання Мінських домовленостей, наголосив пʼятий Президент України.

Він додав, що спільна з представниками СКУ позиція полягає в тому, що українська влада на саміті НАТО в Лондоні має вимагати порушення питання про надання Україні Плану дій щодо членства.

Читайте також: Порошенко: Члени ЦВК довели свій професіоналізм

Як повідомляв Укрінформ, на вечірньому засіданні Верховної Ради 10 вересня під час виступу Ірини Геращенко сталася суперечка між народними депутатами від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність".

Під час розгляду законопроєкту №1043 про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів Геращенко вийшла до трибуни парламенту і заявила: "П'ять років тому "зеленые человечки" захопили Крим. Зараз "зеленые человечки" захоплюють український парламент, і насправді, повністю його перекреслюють". Після цих слів голова Верховної Ради Дмитро Разумков вимкнув мікрофон і заявив, що такі порівняння неприпустимі.

Читайте також: Геращенко: Історія зі мною - прецедент недемократичних рішень ВР

Водночас до президії підійшли всі члени фракції "Європейська солідарність". Геращенко продовжила виступ, наголосивши, що "Рада перетворюється на парламент АР Крим". Її виступ народні депутати із фракції "Слуга народу" перебивали вигуками. Геращенко попросила голову ВР "заспокоїти свій югенд і не давати право перекрикувати опозицію".

Комітет ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту на засіданні 12 вересня запропонував ВР позбавити Геращенко можливості брати участь у п'яти пленарних засіданнях за образу депутатів фракції "Слуга народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-