Науковці Словенії закликали президента піти у відставку за “особливий статус в ЄС

Науковці Словенії закликали президента піти у відставку за “особливий статус в ЄС" для України

Укрінформ
Група з 28 науковців Словенії закликала президента країни Борута Пахора піти з посади після того, як він запропонував Євросоюзу надати "особливий статус" Україні замість повноцінного членства.

Про це повідомляє Slovenian Press Agency з посиланням на лист групи.

“Група з 28 словенських науковців закликала президента країни Борута Пахора піти з посади після його нещодавньої заяви, в якій він припустив, що Україна й Туреччина не повинні розраховувати на повноцінне членство в ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Науковці вважають, що якщо Пахор не піде самостійно, тоді парламент повинен оголосити йому імпічмент.

Представники інтелігенції також переконані, що заяви президента Словенії були “недоречними й завдали Словенії великої шкоди на політичному й дипломатичному рівнях”.

Як повідомлялося, минулого тижня президент Словенії Борут Пахор, під час панельної дискусії щодо майбутнього ЄС на XIV Стратегічному форумі у місті Блед, запропонував Євросоюзу надати "особливий статус" Україні та Туреччині.

Читайте також: Метою України є вступ до Євросоюзу, а не "особливий статус" - МЗС

У відповідь речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко заявила, що цивілізаційним вибором українського народу і стратегічною метою України є повноцінне членство в ЄС, заради чого країна продовжує активно працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-