Разумков подякував президенту Естонії за позицію щодо України

Разумков подякував президенту Естонії за позицію щодо України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков подякував президенту Естонської Республіки Керсті Кальюлайд за непохитну позицію щодо підтримки інтересів України у Європі та щодо агресії Російської Федерації.

Про це Разумков заявив у четвер, 12 вересня, під час зустрічі з Кальюлайд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разумков зустрівся з президентом Естонської Керсті Кальюлайд / Фото: Володимир Тарасов. Укрінформ

"Я дуже вдячний Вам за ту підтримку, яку Ви виказуєте нашій державі за дуже багатьма напрямками. Естонська Республіка протягом багатьох років підтримувала захист територіальної цілісності України. Також ви є стійким партнером у просуванні інтересів нашої держави в Європейському Союзі. Ваша стійка та непохитна позиція щодо підтримки інтересів України як у Європі, так і щодо Російської Федерації надихає - і ми дуже Вам за це дякуємо", - зазначив спікер.

Водночас він висловив сподівання на те, що і майбутні відносини між Україною та Естонією розвиватимуться "більш стрімкими темпами".

"Я дуже радий, що за цю каденцію парламенту Ви - перший президент у цій залі. Я сподіваюсь, що наші відносини міждержавні залишаться такими ж стійкими та дружними, як це спостерігається протягом багатьох років", - звернувся Разумков до пані Кальюлайд.

Читайте також: Форум YES у Києві почнеться із заяв трьох президентів

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський, президент Естонії Керсті Кальюлайд та президент Фінляндії Саулі Нііністьо виступлять з привітальними заявами 13 вересня на відкритті пленарних сесій 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-