Рада ухвалила закон про систему обміну транзитною інформацією

Рада ухвалила закон про систему обміну транзитною інформацією

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон щодо впровадження в Україні в тестовому режимі єдиної системи обміну транзитною інформацією, що згодом дозволить Україні приєднатися до системи спільного транзиту з Євросоюзом та деякими іншими країнами.

За законопроєкт №1082 «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» за основу та в цілому проголосувало 333 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей законопроєкт передбачає функціонування електронної системи у тестовому режимі. Ми плануємо, що вона буде функціонувати близько року, потім буде протестована європейськими партнерами. І після цього ми приєднаємося до угоди про спільний транзит (з Європейським Союзом — ред.)”, - зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час презентації законопроєкту на засіданні Верховної Ради.

За словами Гетманцева, після завершення тестування електронної системи Україна зможе остаточно приєднатися до системи спільного транзиту з Євросоюзом та деякими іншими країнами з використанням нової комп’ютеризованої транзитної системи (New Computerised Transit System, NCTS).

Читайте також: Рада ліквідувала Нацкомфінпослуг

Він наголосив, що це дозволить обмінюватися митною інформацією з тридцятьма п'ятьма країнами європейського регіону та підвищить ефективність використання системи аналізу ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-