У

У "Батьківщини" і Радикалів Ляшка забирають у бюджет 250 тисяч

Укрінформ
До Державного бюджету України конфіскують майже 150 тисяч гривень внесків, що були перераховані на підтримку ВО "Батьківщини", і 100 тисяч гривень допомоги для "Радикальної партії Олега Ляшка".

Кошти буде конфісковано через порушення законодавства особами, які їх перераховували, повідомили в пресслужбі Національного агентства з питань запобігання корупції.

"До держбюджету конфіскують 148,9 тис. гривень внесків на підтримку "ВО "Батьківщина" та 100 тис. гривень допомоги для "Радикальної партії Олега Ляшка". За порушення встановленого законом порядку надання внесків на підтримку політичної партії визнано винними двох громадян, яких притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та конфіскації сум внесків до Державного бюджету України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Парламент підтримав перезавантаження НАЗК

Зазначається, що Вінницький апеляційний суд залишив в силі постанову Вінницького міського суду, відповідно до якої за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, до державного бюджету буде конфісковано 148,9 тис. гривень благодійного внеску, здійсненого фізичною особою для фінансування "Батьківщини".

Водночас Хустський районний суд Закарпатської області своєю постановою визнав винним громадянина за надання безповоротної фінансової допомоги з порушенням встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка». Відповідно до постанови суду, яка набрала законної сили, до державного бюджету буде конфісковано внесок у розмірі 100 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-