Парламент почав перезавантаження влади

Парламент почав перезавантаження влади

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади"(№1066).

Його підтримали 273 народні депутати при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

264 парламентарії підтримали скорочення строків подання пропозицій і поправок до другого читання.

Законопроєкт передбачає внесення змін до законів "Про державну службу", "Про Кабінет міністрів України" та "Про центральні органи виконавчої влади".

"Запропоновані зміни стосуються обмеження дії законодавства про працю на державну службу, спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї, підвищення відповідальності державних службовців за досягнення результатів своєї діяльності, усунення зайвих проміжних органів оскарження, при збереженні безумовного права на судове оскарження, запровадження можливості контрактної державної служби та усунення надмірного (на рівні закону) регулювання зазначених суспільних відносин, а відповідні повноваження делегуються Кабінету міністрів України", - йдеться у пояснювальній записці.

Авторами законопроєкту є народні депутати від фракції "Слуга народу" Павло Фролов, Олена Шуляк, Роксолана Підласа, Мар'яна Безугла, Віталій Безгін. Президентом документ визначений як невідкладний.

Читайте також: Депутати підтримали законопроєкт про реформу прокуратури

Як повідомляв Укрінформ, Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на засіданні 6 вересня рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт №1066 за основу і в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-