Проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а що росіяни його підтримали — Сенцов

Проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а що росіяни його підтримали — Сенцов

Укрінформ
Конфлікт між Росією і Україною багато в чому інформаційний, Росія будує свою імперію на брехні, і найкращий спосіб боротися з брехнею - говорити правду.

Про це заявив режисер і колишній бранець Кремля Олег Сенцов під час своєї першої після звільнення пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що зараз відбувається в Україні, наш конфлікт з Росією, назвемо так, він багато в чому інформаційний, і проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а в тому, що більшість росіян його в цьому підтримували. Ця імперія будується на брехні, а єдиний спосіб боротьби з брехнею - це говорити правду", - сказав він.

Сенцов також подякував українським та іншим ЗМІ, які доносять правду про це.

Читайте також: Я зроблю все, що в моїх силах, для звільнення в'язнів у Росії і на Донбасі — Сенцов

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу примусового годування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-