Рада припинила повноваження депутата, яку призначили заступником керівника ОП

Рада припинила повноваження депутата, яку призначили заступником керівника ОП

Укрінформ
Народний депутат від фракції “Слуга народу” Анна Коваленко 10 вересня на засідання Верховної Ради достроково склала повноваження у зв'язку з призначенням її заступником керівника Офісу Президента.

Відповідне рішення підтримали 369 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітав Коваленко з призначенням на нову посаду і побажав їй успішної роботи.

Анна Коваленко народилася 5 травня 1991 року.

У 2013 році здобула ступінь магістра театрознавства у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Прослухала курс "Військове командування та гуманітарне право" Женевського центру політики безпеки, Швейцарія. Аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "Публічне управління".

Сотниця 39-ї сотні Самооборони Майдану, з березня 2014 року голова всеукраїнської ГО "39 жіноча сотня Самооборони Майдану".

У 2014-2015 роках працювала радницею міністрів оборони України Михайла Коваля, Валерія Гелетея, Степана Полторака, радницею міністра інформаційної політики України Юрія Стеця.

Також Коваленко керувала проєктом "Стратегічне лідерство: система безпеки та оборони України" у Києво-Могилянській бізнес-школі. Працювала експертом Інституту Джорджа Кеннана, Wilson Center, (Вашингтон, США). Була радницею голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та консультантом парламентського Комітету з питань оборони та безпеки України. Член клубу дипломатичного представництва офісу зв'язку НАТО в Україні "Жінки на чолі реформ".

Читайте також: Рада зробила перший крок до ухвалення закону про імпічмент

Як повідомляв Укрінформ, за результатами позачергових парламентських виборів, які відбулися 21 липня, Коваленко була обрана народним депутатом політичної партії “Слуга народу” (35-й номер у списку). Центральна виборча комісії зареєструвала її нардепом 19 серпня.

4 вересня Президент України Володимир Зеленський, згідно з указом №653/2019, призначив Коваленко заступником керівника Офісу Президента. Водночас, відповідно до указу №652/2019, глава держави звільнив Валерія Кондратюка з посади заступника глави Адміністрації Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-