Разумков відкрив Раду

Разумков відкрив Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання парламенту у вівторок.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ранкове пленарне засідання оголошую відкритим”, — сказав Разумков.

У залі засідань зареєструвалися 365 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформу, 10 вересня Верховна Рада планує ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №1012 “Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)”, який передбачає, що ВР може усунути Президента з посади в порядку імпічменту виключно у разі вчинення ним держзради або іншого злочину.

Процедура імпічменту ініціюватиметься більшістю депутатів від конституційного складу. Після ухвалення рішення про звинувачення Президента Рада має звернутися до Конституційного та Верховного судів для отримання висновків щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про імпічмент, а також про те, що діяння глави держави містять ознаки держзради або іншого злочину.

Також у Раді заплановано затвердження порядку денного другої сесії, а також проєктів постанов про дострокове припинення повноважень депутата Анни Коваленко, призначеної заступником керівника Офісу Президента, та щодо обрання 11-х депутатів новими членами профільних комітетів парламенту.

Читайте також: Комітет рекомендує ВР ухвалити законопроєкт про депутатський спам

Водночас Рада планує ухвалити законопроєкт № 1009 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства", яким скасовуються так звані “поправки Лозового” та надається право НАБУ і ДБР самостійно здійснювати прослуховування народних депутатів.

Окрім того, парламентарії мають намір ухвалити як закон зареєстрований Президентом проєкт №1025 "Про внесення зміни до закону "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку роботи суду)". Ним передбачається, що підсудність Вищого антикорупційного суду як суду першої, апеляційної інстанцій, слідчих суддів поширюється на кримінальні провадження, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду.

Водночас законопроєктом пропонується передавати до ВАС усі кримінальні провадження, досудове розслідування у яких завершено прокурорами САП і судовий розгляд яких судами першої, апеляційної інстанцій не завершено до дня початку роботи ВАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-