Депутат

Депутат "Слуги народу" вважає Мінські угоди ганебними, але безальтернативними

Укрінформ
Голова комітету Ради із зовнішньої політики, депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Яременко назвав Мінські угоди "ганебними", але визнав, що зараз Україна не може повністю відмовитися від них.

Про це Яременко заявив у інтерв’ю «ТСН».

"Як на мене, це домовленості, які є частковою капітуляцією нашої держави. Це ганебні домовленості, які не принесли миру. Але відмовитися від них ми не можемо", — сказав депутат.

Читайте також: Держдеп США закликає Росію виконати всі пункти Мінських угод

Яременко також зазначив, що Росія наполягає на виконанні Мінських угод, але й наполягає на виконанні низки умов, не прописаних там.

"Відвести війська у трьох місцях, погодити «формулу Штайнмаєра» — це вже перегляд домовленостей", — сказав він.

Читайте також: Макрон і Путін обговорили майбутню зустріч "нормандської четвірки"

Підтвердженням вказаних вимог Росії стала телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном 8 вересня, під час якої Путін вкотре заявив, що для проведення зустрічі лідерів «нормандської четвірки» необхідно виконати домовленості з попередньої зустрічі — відвести війська у трьох місцях і погодити «формулу Штайнмаєра».

Раніше стало відомо, що Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон планують організувати саміт у «нормандському форматі». Макрон заявив, що зустріч відбудеться у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-