США закликають Росію звільнити решту українців та припинити агресію

США закликають Росію звільнити решту українців та припинити агресію

Укрінформ
З нагоди звільнення з російського полону 35-ти українських бранців Кремля Посольство США в Україні закликало РФ припинити агресію проти України й повернути додому решту ув'язнених українців.

Відповідне повідомлення дипломатичне представництво США розмістило на своїй сторінці у Facebook.

"Ми вітаємо звістку про звільнення в'язнів і вітаємо Президента Зеленського та його команду з поверненням цих громадян України додому", - наголошується в повідомленні.

При цьому в посольстві підкреслили, що побачили в цьому "ознаки більш активного діалогу між Росією і Україною", назвавши це обнадійливим. Крім того, американська сторона звернула увагу, що Президент Володимир Зеленський чітко заявив про свою прихильність досягненню дипломатичного вирішення розв'язаного Росією конфлікту на сході України.

Читайте також: Guardian: Обмін полоненими — великий тріумф для Зеленського

"Ми закликаємо Росію припинити агресію проти України та звільнити багатьох інших українців, які безпідставно залишаються за гратами в Росії", - наголосили в Посольстві США в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-