Посол України різко розкритикував твіт представника партії влади Туреччини

Посол України різко розкритикував твіт представника партії влади Туреччини

Укрінформ
"Диким і обурливим" назвав посол України в Турецькій Республіці висловлювання політика з владної партії Туреччини щодо того, що мер Анталії відвідав з візитом Львів після своєї першої поїздки до Москви.

Критичну оцінку посол Андрій Сибіга висловив у Twitter, коментуючи закиди голови осередку владної Партії справедливості та розвитку (ПСР) в Анталії Ібрахіма Етхема Таша на адресу мера Анталії через його візит до Львова.

"Дикий і обурливий коментар Ібрахіма Етхема Таша, неприйнятний для представника ПСР. Не відповідає стратегічному партнерству України та Туреччини. Особливо стурбований як посол дружньої країни - України, яка забезпечує 1,5 млн туристів до Туреччини (переважно в Анталію)", - написав Андрій Сибіга.

Реакцію українського посла викликав твіт, поширений головою осередку Партії справедливості та розвитку в Анталії, в якому він критикує мера міста Мухіттіна Бьоджека (представник опозиції) за його поїздку до Львова. Зокрема, там міститься зауваження, що новообраний мер "після зайняття посади здійснив першу закордонну поїздку до Москви", а потім поїхав до українського Львова, міста де "з 700 тисяч населення 85% складають жінки".

Читайте також: Львів та Анталія стануть містами-побратимами

"Великий (!) вчинок Бьоджека", - так прокоментував викладену ним у Twitter статтю Ібрахім Етхем Таш.

Як відомо, мер Анталії Мухіттін Бьоджек відвідав Львів та взяв участь у святкуванні Дня Незалежності України. Під час візиту сторони здійснили кроки до поглиблення відносин та побратимства міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-