Звільнення Цемаха

Звільнення Цемаха "дасть козир" прихильникам скасування санкцій проти РФ — Єлісєєв

Укрінформ
Звільнення колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха завдасть потужного удару по міжнародній довірі до України і "дасть козир" прихильникам скасування санкцій проти РФ.

Таку думку висловив у Twitter український дипломат, ексзаступник глави Адміністрації Президента Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв.

"Небезпечний розвиток після Цемаха. Подвійний виграш Путіна: усунення ключового свідка по МН17 і знищення довіри до України. Очікувано матимемо проблеми з Нідерландами та ЄП. Попереду демарші та потужний удар по міжнародній довірі. І козир тим, хто виступає за скасування санкцій проти РФ", - написав Єлісєєв.

Він додав, що можливе пояснення цього кроку, що, зокрема, "звільнення Цемаха - жорстка умова Путіна (для звільнення полонених), я не можу зробити інакше" - це дуже слабкий і небезпечний аргумент.

Читайте також: Звільнення Цемаха погіршить відносини України з Нідерландами - депутат

"Я вже чув його. У Вільнюсі. Від Януковича, коли він розповідав лідерам ЄС, чому не зможе підписати асоціацію. І це була не просто помилка", - зауважив дипломат.

Як повідомлялося, 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту громадянина України, колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха під особисте зобов'язання.

За даними деяких ЗМІ, Цемах є серед осіб, яких Росія хоче бачити у списку для обміну утримуваними особами з Україною.

Читайте також: Нідерландські слідчі відреагували на рішення суду звільнити Цемаха

Слідчі з Нідерландів просять Київ не видавати його, бо хочуть допитати як свідка на слуханнях у Гаазі у справі збиття малайзійського "Боїнга" рейсу МH17 на Донбасі влітку 2014 року.

Напередодні 40 депутатів Європейського парламенту звернулися до Президента України Володимира Зеленського із закликом не обмінювати Цемаха. Європейські парламентарії наголосили, що Цемаха вважають важливим свідком у розслідуванні справи MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-