Рабіновичу нагадали про необхідність виступати у Раді українською

Рабіновичу нагадали про необхідність виступати у Раді українською

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Дмитро Лубінець нагадав одному з членів комітету Вадиму Рабіновичу про необхідність виступати українською мовою.

Про це він зауважив під час засідання комітету 4 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже прошу на засіданнях комітету, при всій моїй повазі до вас, Вадиме Зіновійовичу, і російськомовних виборців, яких так само і я представляю, бо я мажоритарник з Донецької області, не порушувати закони України", - зазначив Лубінець.

Своєю чергою Рабінович обурився і заявив, що таким чином його "хочуть позбавити права висловлювати свою думку", оскільки йому простіше говорити російською мовою. Він також закінчив свою промову фразою: "Тоді зустрінемось у Конституційному Суді".

Разом з тим Лубінець зауважив, що не забороняв Рабіновичу висловлювати свою позицію, та звернув увагу, що у законах чітко визначена українська мова як робоча мова на засіданнях комітетів ВР України.

Читайте також: У комітеті з прав людини сформували шість підкомітетів та обрали керівників

Раніше, як повідомлялось у ЗМІ, аналогічне зауваження щодо виступів Рабіновича російською мовою зробила і народний депутат Ірина Геращенко.

Тоді на засіданні підготовчої депутатської групи лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що виступи парламентаріїв українською мовою передбачені законом про регламент Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-