Разумков доручив вирішити питання доступності Ради для людей з інвалідністю

Разумков доручив вирішити питання доступності Ради для людей з інвалідністю

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков дав доручення Апарату ВР зайнятися вирішенням питання доступності будівлі парламенту для людей з інвалідністю.

Про це він заявив, реагуючи на виступ позафракційного народного депутата Олеся Довгого, який попросив доручити обладнати будівлю парламенту для людей з інвалідністю.

"Я звертаюся до Апарату вивчити це питання і зайнятися його вирішенням. Дякую депутату Довгому за цю пропозицію і прошу його долучитися до вирішення цієї проблеми", - сказав спікер.

Олесь Довгий перед цим під час виступу на вечірньому засіданні Верховної Ради розповів, що був свідком того, як на обідній перерві народний депутат від фракції Європейська солідарність Яна Зінкевич, яка пересувається на інвалідності візку, не могла без сторонньої допомоги потрапити до їдальні.

Читайте також: Все! Можна "торкатися": соцмережі обговорюють новину дня

"Я би дуже просив вас зараз, якщо можна, дати доручення керівнику Апарату обладнати взагалі Верховну Раду не тільки для пані Яни, але й, можливо, журналістів та інших людей, які мають обмеження. Прошу вас визначити мене відповідальним від вас помічником в тому, щоб проконтролювати, що це відбудеться. І в разі, якщо в нас будуть проблеми з фінансуванням, я готовий долучитися і особистим коштом допомогти переобладнати", - звернувся Довгий до Голови ВР.

Яна Зінкевич - засновниця і командирка медичного батальйону "Госпітальєри", начальниця Медичного управління і реабілітації бійців Української Добровольчої армії, сьомий номер у списку партії "Європейська солідарність", секретар Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-