Пристайко хоче показати Маасу результати підтримки України Німеччиною

Пристайко хоче показати Маасу результати підтримки України Німеччиною

Укрінформ
Новий глава МЗС України Вадим Пристайко запросив свого німецького колегу до України, щоби показати, заради чого ФРН підтримувала нас останні 5 років.

Про це він розповів, коментуючи неформальну зустріч у понеділок у Берліні з Гайко Маасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мааса офіційно запросив. Домовлялися, що буде не тільки Київ, але й Схід. Пропозиція - подивитися як виконуються домовленості, наприклад будівництва мосту в станиці Луганська. Щоби наш друг і партнер Німеччина побачив, заради чого вони всі 5 років так багато вкладали, накладаючи санкції, про які постійно міністру та канцлеру нагадують німецькі підприємства», - сказав Пристайко.

Читайте також: Україна не йтиме на неприйнятні компроміси для завершення війни — МЗС

Минулого разу він зустрічався з Маасом у Києві, коли той був з візитом разом з французьким колегою Жаном-Івом ле Дріаном відразу після президентських виборів в Україні.

«У нас є певна проблема: ми переобтяжені з Німеччиною та Францією питаннями «Нормандського формату» та інколи забуваємо про багато речей, які маємо вирішити з цими країнами», - зазначив Пристайко.

Читайте також: Пристайко розповів, про що говорили на зустрічі у "Нормандському форматі"

Під час нинішньої неформальної зустрічі сторони намагалися скористатися можливістю для того, щоби обговорити широке коло двосторонніх питаннь, «на які не завжди є час».

Сам Вадим Пристайко ще має приїхати в Берлін з офіційним візитом. 2 вересня він перебував у німецькій столиці з метою участі в зустрічі в «Нормандському форматі» в якості політичного радника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-