Першим рішенням уряду стане ліквідація економічного підрозділу Нацполіції - Гончарук

Першим рішенням уряду стане ліквідація економічного підрозділу Нацполіції - Гончарук

Укрінформ
Першим рішенням новопризначеного Уряду стане ліквідація економічного підрозділу Нацполіції для припинення тиску силових структур на бізнес.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час засідання Уряду 2 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У програмі, задекларованій Президентом України (Володимиром Зеленський - ред.) ще під час виборів була теза по те, що потрібно припинити тиск силових структур на бізнес. Сьогодні першим рішенням нашого Уряду буде ініціатива, яку ми проговорили з паном Аваковим (міністром внутрішніх справ - ред.) досить ґрунтовно і сьогодні отримали проєкт від МВС, відповідно до якого ліквідується економічний підрозділ у Нацполіції. Тобто поліція не має втручатися у діяльність бізнесу. Це було задеклароване у програмі Президента і це перший крок, який робить новий Уряд»,- сказав Гончарук.

Він додав, що уряд очікує на підтримку парламентом законопроєкту про створення спеціального органу, який буде опікуватися питаннями злочинів в економічній сфері.

«Чекаємо симетричних дій і від Служби безпеки України, яка також, на нашу думку, могла би послідувати нашому прикладу», - сказав Гончарук.

Читайте також: Податкову реформу запланували на весну наступного року — Гончарук

Також Гончарук зауважив, що на засіданні 2 вересня уряд планує ухвалити організаційні рішення для забезпечення можливості новопризначеним міністрам працювати у своїх міністерствах.

Він додав, що про ухвалені рішення Уряду журналістам повідомлять на брифінгу після засідання, яке відбувається у закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-