Президент: У нас є все для швидких реформ

Президент: У нас є все для швидких реформ

Укрінформ
Президент України, новий парламент, Кабінет міністрів та правоохоронні органи є однодумцями, що дає шанс невідкладно розпочати і швидко здійснити всі необхідні реформи.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу, щоб усі розуміли, що Президент України, новий парламент, Кабінет міністрів та правоохоронні органи у нас є однодумцями. Ми чудово знаємо, що, щоб бути демократичною країною, потрібна система стримувань та противаг. Але давайте чесно, між нами, 28 років вона працювала дуже гібридно - фактично, це була система стримувань апетитів і "хотєлок" різних політичних сил", - сказав Зеленський.

Він додав, що формування уряду перетворювалося на банальний розподіл портфелів між партіями коаліції, закони приймалися не за принципом пріоритетності для країни, а за принципом "що від цього нам перепаде", а завданням опозиції була не конструктивна критика, а шантаж задля отримання свого шматка політичного чи фінансового пирога.

За словами Президента, це призвело до того, що реформи або провалювалися, або запускалися як вітрина, а далі все спускалося на гальмах.

"Врешті-решт усі гілки влади були як лебідь, рак і щука, від чого наша країна в кращому випадку просто стояла на місці. Відсьогодні все іде у минуле. Зараз у нас є дійсно унікальний шанс провести всі необхідні реформи, я дуже цього хочу. У нас для цього є все — є політична воля Президента, є більшість у Верховній Раді, є дуже налаштований працювати уряд. У нас немає тільки одного — часу. Суспільство не буде знову чекати кілька років, поки щось запрацює в Україні", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський нагадує про дедлайн подання бюджету і чекає на законопроєкт про ринок землі

Він зазначив, що сьогоднішня зустріч — це "публічна точка відліку" початку швидких перетворень в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський у понеділок, 2 вересня, проводить зустріч з керівництвом Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-