Новий уряд має вирішити питання тарифів - Президент

Новий уряд має вирішити питання тарифів - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розповів, що поставив завдання новому уряду показати модель вирішення питання сплати комунальних тарифів, а також має бути зменшеним відсоток кредитування.

Про це розповів Президент у інтерв’ю телеканалу “1+1”, яке дав колезі-актору по серіалу “Слуга народу” Станіславу Боклану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Задача є, поставлена новому уряду: вони повинні показати модель. І якщо модель не буде на зменшення (оплати — ред.) комуналки, будемо прощатися з урядом. Все, що вони зможуть, вони зроблять", - заявив Зеленський.

Водночас він зауважив, що питання не в тому, яка ціна "комуналки", питання - який відсоток доходів людина сплачує за комунальні тарифи. І таке структурне завдання, за словами Президента, ставиться новому уряду.

"Комуналка може бути і такою ж – ринкові ціни, таке інше – тоді збільшуємо пенсії, збільшуємо субсидії, збільшуємо заробітну плату. Тобто ми говоримо про відсоток. Не може 50, 60, 70, 80 чи 90% від тієї суми, яку отримує, людина сплачувати за комуналку. Ну просто не може. Помре людина. Навіщо ми працюємо, для кого, навіщо ці складні економічні формули?", - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами

Він зазначив, що урядовці знають його позицію і "щось готують".

При цьому додав Президент, у новому Кабміні готують зменшити відсоток кредитування.

"Така ж історія готується з приводу кредитування. Готують, щоби послабити цей відсоток, щоб відсоток був зменшений. Готують формат, щоб у 20-му році у людей була можливість купувати ті чи інші речі, нерухомість чи землю. Купувати за інший відсоток. Тому що я розумію, що таке 17-18%. Просто неможливо сплачувати такий кредит", - розповів Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-