Підготовча група сьогодні має затвердити порядок денний першого засідання ВР

Підготовча група сьогодні має затвердити порядок денний першого засідання ВР

Укрінформ
Підготовча депутатська група з числа новообраних народних депутатів планує у середу, 28 серпня, затвердити порядок денний першого засідання Верховної Ради IX скликання.

Про це журналістам сказав представник Президента у Верховній Раді, майбутній народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На 17.00 ми зберемося задля обговорення питань, які залишилося погодити. Наскільки я знаю, у першій підгрупі (яка займається питаннями формування комітетів і проведення урочистого засідання ВР - ред.) це тільки питання порядку денного, у другій підгрупі - питання, пов’язані з компенсацією чи то проїзду, чи то переїзду. Ці речі ми обговоримо, я думаю, у форматі нашої великої групи і затвердимо це для того, щоб до завтра Апарат встиг підготувати усі ці процедурні рішення", - зазначив Стефанчук.

Він також розповів журналістам, що у середу у будівлі парламенту відбулися навчання новообраних народних депутатів.

Читайте також: Новообраним депутатам показали, як працює система “Рада”

"Верховна Рада оновлена на 80 відсотків, зібралися депутати, які не мають досвіду роботи у парламенті, і тому це зібрання було присвячене тому, щоб вони дізналися, як технічно втілювати права і обов’язки, надані їм регламентом: як проголосувати "за", як "утриматися", як проголосувати "проти", як записатися на виступ, як знятися з реєстрації, як увімкнути систему синхронізації перекладу та інші речі, які дозволять депутату нормально реалізовувати покладені на нього повноваження", - уточнив представник Президента у ВР.

За його словами, це навчання новообраних депутатів відбулося швидко, бо система "не ускладнена жодними іншими питаннями".

Стефанчук розповів, що під час першого засідання нової Верховної Ради заплановано розглянути чималий обсяг питань, що передбачає напружений графік.

Читайте також: Стефанчук розраховує, що Рада сформує новий уряд 29 серпня

"Як і скільки ми будемо працювати, залежатиме не лише від нас (партії "Слуга народу" - ред.), а й від наших колег по парламенту. Якщо ми знайдемо спільну мову, то підемо швидше, ні - будемо працювати стільки, скільки буде потрібно для ухвалення рішень, передбачених статтею 16 Регламенту Конституції України, а також тими програмними засадами, які ми передбачали, які знайшли підтримку у народу України", - пояснив він.

На запитання журналістів про те, чи завершиться перше засідання парламенту нового скликання о 18.00, Стефанчук зауважив, що все залежатиме від того, наскільки парламентарії встигнуть вирішити усі попередньо визначені питання. При цьому він не виключає, що за потреби депутати зберуться і в п’ятницю.

"Треба рахувати не час, якого у нас буде 5 років, а густоту і коефіцієнт корисної дії: наскільки ми можемо бути корисними, наскільки можемо вкладати в одиницю часу кількість якісного продукту у вигляді законопроєктів, у вигляді комітетських засідань і напрацьованих ідей", - сказав він.

Читайте також: Урочисте засідання Ради відбудеться 29 серпня о 10 годині

Окрім того, Стефанчук зазначив, що наразі дискусійним залишається питання щодо кількості пленарних тижнів ВР IX скликання у вересні.

"Поки ми налаштовані максимально завантажити роботою комітети. Як тільки комітети будуть готові, ми зможемо розглядати питання роботи і протягом 2-3 пленарних тижнів, тому що нам треба працювати, а не їздити десь по відрядженнях", - сказав Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-