Княжицький закликає депутатів відкликати голоси за призначення Шуфрича

Княжицький закликає депутатів відкликати голоси за призначення Шуфрича

Укрінформ
Народний депутат Микола Княжицький закликав колег з "Голосу" та "Батьківщини", а також позафракційних депутатів відкликати голоси за ймовірне призначення головою Комітету ВР з питань свободи слова представника партії "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"ОПЗЖ, або партія Медведчука, - не українська партія. Так, за неї проголосувала частина суспільства. Але за нацистів свого часу навіть більшість у Німеччині голосує! І за Єдіную Росію більшість голосує!!! Тому я абсолютно переконаний, що надавати цій силі право керівництва у комітетах, які мають боронити український військовий, культурний і інформаційний суверенітет, неприпустимо. Звертаюся до колег з "Голосу", "Батьківщини" і позафракційних з проханням відкликати свої голоси на групі за розподіл комітетів (або визначитися з позицією), який передбачає надання права керівництва комітетом з питань свободи слова партії Віктора Медведчука", - зазначив він.

Княжицький нагадав, що представники партії "Європейська солідарність" єдині проголосували проти цього рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня підготовча депутатська група з-поміж новообраних народних депутатів оголосила кандидатури на посади керівників майбутніх профільних комітетів Верховної Ради ІХ скликання. Серед них - Нестор Шуфрич ("Опозиційна платформа - За життя"), якого назвали як претендента на посаду голови Комітету з питань свободи слова.

Читайте також: Комітет ВР зі свободи слова не можна віддавати ОПЗЖ — Медіарух

Зі свого боку, медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" виступив проти імовірного призначення представника "Опозиційної платформи – За життя" головою парламентського комітету з питань свободи слова.

Крім того, партія "Європейська солідарність" оприлюднила заяву, в якій наголосила, що вважає неприйнятним імовірне обрання новообраного депутата від партії ОПЗЖ Шуфрича головою Комітету ВР з питань свободи слова, та закликала партії "Голос"і "Батьківщина" публічно виступити проти такого призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-