Меркель: Звичайно, будемо говорити про Україну на саміті G7

Меркель: Звичайно, будемо говорити про Україну на саміті G7

Укрінформ
Під час зустрічі лідерів «Великої сімки» у Біарріці, Франція, буде обговорено низку зовнішньополітичних питань, зокрема тема України.

Про це повідомила канцлерка ФРН Ангела Меркель у своєму суботньому подкасті.

«Саміт дає можливість … вільно та відкрито …обговорити, які зовнішньополітичні виклики ми повинні вирішити. Ми, звичайно, будемо говорити про Україну і будемо говорити про відносини з Росією, ми будемо обговорювати стан справ у Сирії та Лівії, де є дуже крихка ситуація, а також будемо поглиблювати партнерства з Африкою… Розмовляти один з одним краще, ніж один про одного, і G7 - прекрасна нагода для цього», - сказала Меркель.

Читайте також: Берлін - перед самітом G7: повернення Росії не на часі

Центральною темою буде кліматична проблематика, і тут країни повинні зробити більше, ніж вони роблять нині для захисту клімату. В центрі уваги стоятимуть також класичні теми, такі як економічна ситуація у світі.

Гаслом саміту в Біарріці є «зменшення нерівності». Тут президентство Франції встановило собі п'ять пріоритетів щодо зменшення нерівності у різних сферах, які Німеччина підтримує.

Окрім країн-членів «клубу» - США, Канади, Японії, Франції, Німеччини, Італії та Великобританії, в Біарріц запрошені президент Чилі, прем'єр-міністр Індії, гості з Африки та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-