Немає підстав для зміни позиції Заходу щодо Росії - МЗС Польщі

Немає підстав для зміни позиції Заходу щодо Росії - МЗС Польщі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що пом'якшенню політики Заходу щодо Росії має передувати зміна позиції Москви у справі України.

Так він прокоментував пропозиції про необхідність повернення членства Росії у групі "Великої вісімки" (G8), повідомляє Польське радіо.

"Якби Росія змінила свою політику - то тільки тоді були би підстави для зміни позиції Заходу. Ми підтримуємо збереження єдності Заходу, очікуючи на зміну позиції Росії", - сказав польський міністр.

Очільник польської дипломатії вважає, що слова Трампа - це "випробовування позиції Росії".

Росію вигнали із групи G8 після анексії Криму та розв'язування війни на сході України. Відтоді група зустрічається тільки у форматі G7.

Однак президент США Дональд Трамп підтримав повернення Росії до цього кола. "На цих зустрічах ми багато часу присвячуємо Росії, а вона на них відсутня. Я вважаю, що росіяни повинні там бути, аби ми могли безпосередньо розмовляти", - сказав американський президент, додавши, що повернення зустрічей у форматі G8 за участі Росії сприятиме миру у світі.

Читайте також: Польща отримує "позитивні сигнали" з України у справі ексгумацій - Чапутович

Коментуючи цю та подібні пропозиції у Європі, Яцек Чапутович сказав, що немає підстав для зміни позиції Заходу щодо Росії, поки Москва не змінить агресивної позиції щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-