Макрон випробовує на РФ креативні ідеї, щоб змінити її деструктивну поведінку - Зеркаль

Макрон випробовує на РФ креативні ідеї, щоб змінити її деструктивну поведінку - Зеркаль

Укрінформ
Надто прихильні до Росії заяви президента Франції Емманюеля Макрона є пошуком креативних ідей для зміни деструктивної поведінки Кремля на міжнародній арені.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, коментуючи слова Макрона про "глибоко європейську" Росію, повідомляє Укрінформ.

"Треба дивитися на ситуацію в прогресії, на зміну всіх обставин і ролі Макрона в Європі, на те, як основні точки впливу в Європі переміщуються з Німеччини до Франції. Макрон намагається поводитися фактично як "король Європи", як людина, яка збирає всіх навколо себе, яка є розробником плану ренесансу Європи. Тобто він намагається грати свою гру і свою роль, і зважаючи на це, він зараз промацує, що буде більш дієвим... А вже Росія - це питання того, наскільки можна змінити її деструктивну поведінку якимись креативними ідеями. Вони випробовують ці креативні ідеї на Росії, зважаючи на те, що немає рецепту", - сказала Зеркаль.

Читайте також: Зеркаль пояснила, чому планує піти з МЗС

Вона зауважила, що для країн "Великої сімки" Росія - це перш за все питання геополітики, яке стосується не тільки України, а й ситуації в Сирії, російського впливу на Африку.

"Це багато питань, які вони також намагаються вирішувати. Звичайно, що ми є егоцентричними і думаємо, що тільки про нас і мають говорити. Але для всіх це питання не тільки в Україні - це питання і гри Росії по всіх фронтах", - констатувала дипломат.

Стосовно того, що з огляду на останні геополітичні події позиція України на міжнародній арені стає дедалі слабшою, Зеркаль зауважила, що в будь-якій ситуації є переваги і недоліки, і наша країна має скористатися новими можливостями.

"Зважаючи на бажання деяких країн ЄС змінити санкції - не скасувати, а переглянути, залучити Росію до більш глибокого діалогу, в нас є можливість зараз ставити свої побажання щодо того, як ми бачимо розвиток ситуації і що нам для цього потрібно. Просто стояти на своїх позиціях і казати: "Ні, ви не можете залучати (Росію), не можете змінювати (санкції)" - це неконструктивна позиція. Треба виходити з якимись ідеями, якимись пропозиціями, з нашим баченням того, що потрібно Україні", - зазначила вона.

Читайте також: Про звільнення моряків і політв'язнів з Путіним говорили і Макрон, і Трамп — Зеркаль

На її думку, ці ідеї можуть стосуватися створення міжнародного фонду відновлення Донбасу.

"Нам потрібні гроші для того, щоб створювати там нормальне життя. Ви (ЄС. - ред.) хочете санкції переглядати? А ми хочемо отримати нормальне фінансування", - зауважила заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Емманюель Макрон виступив за перезапуск відносин між Євросоюзом і Росією. Він написав після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у соціальній мережі Facebook, що вірить у Європу, яка “сягає від Лісабона до Владивостока”, що Росія – глибоко європейська країна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-