Після зустрічі з Макроном від Путіна очікують звільнення політв'язнів — МЗС

Після зустрічі з Макроном від Путіна очікують звільнення політв'язнів — МЗС

Укрінформ
Після зустрічі у Франції з президентом Еммануелем Макроном від президента РФ Володимира Путіна очікують подальших кроків зі звільнення політв'язнів.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Усі вимагають від Москви звільнення політв'язнів. Це є однією з передумов для подальшого розвитку діалогу", - сказала вона.

При цьому заступниця глави МЗС зазначила, що на зустрічі Путіна і Макрона обговорювалося питання українців. "Ці питання обговорювалися, і від Путіна очікують подальших кроків", - пояснила Зеркаль.

Як повідомлялося, 20 серпня правозахисний центр "Меморіал" повідомив, що засуджених у РФ п'ятьох громадян України перевели з виправних колоній до слідчого ізолятора "Лефортово" в Москві.

Читайте також: У СІЗО "Лефортово" підтвердили переведення Сущенка та ще чотирьох політв'язнів

Так, 20 серпня в СІЗО "Лефортово" прийняли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка.

Крім того, 21 серпня російська правозахисниця Вікторія Івлєва повідомила, що адміністрація "Лефортово" прийняла передачі ще для трьох українських політв'язнів: Романа Сущенка, Олексія Сизоновича, Євгена Панова.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-