Джемілєв збирається до Туреччини разом із Зеленським

Джемілєв збирається до Туреччини разом із Зеленським

Укрінформ
Національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв візьме участь у поїздці Президента України Володимира Зеленського 7-8 серпня до Турецької Республіки.

В рамках візиту запланована зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, представниками української та кримськотатарської громад, розповів Джемілєв Крим.Реалії.

«Програма зустрічі планується Офісом Президента, я можу лише підказати теми. Будемо продовжувати обговорення поглиблення стратегічного партнерства, збільшення торговельного обороту наших країн. Реалізація торговельних відносин: документ на стадії підписання. Треба подякувати Ердогану за його тверду позицію щодо невизнання анексії Криму. Може поговоримо про те, що під різними прапорами входять турецькі кораблі (в порти і води Криму)», - зазначив Джемілєв.

Читайте також: Бекірова примушують заявити, що лідери Меджлісу готували теракт - Чубаров

Він також зауважив, що необхідне обговорення питання українських політичних в'язнів і їх становища у Криму і сусідній Росії, проте перспектив у цьому Джемілєв не бачить.

"Тут потрібен тиск усієї світової спільноти", - додав він.

Як відомо, 7-8 серпня Президент України Володимир Зеленський відвідає Турецьку Республіку з робочим візитом. У глави держави запланована зустріч із президентом Туреччини Ердоганом і Вселенським патріархом Варфоломієм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-